Aankoop van EFTA gebouw in de Europese wijk versterkt positie van Alides in Brussel

25/11/2020

Alides Kantoren

Gent/Brussel – 25 november 2020 – Alides - full-service eigenaar, ontwikkelaar, beheerder en exploitant van een gediversifieerde vastgoedportefeuille - verwerft alle aandelen van de NV Joseph II, dat eigenaar is van het kantoorgebouw in de Jozef II-straat 12-16 in de Europese wijk. Het gebouw beschikt over 2 567 m² kantoorruimte, telt 35 parkeerplaatsen en wordt momenteel verhuurd aan de EFTA (de Europese Vrijhandelsassociatie). Deze aankoop in de Europese wijk is in lijn met de strategie van Alides om zijn positie in Brussel te versterken.

Uitmuntende locatie, geweldige vooruitzichten voor een snelle transformatie naar een aantrekkelijk state-of-the-art kantoorgebouw

De uitmuntende locatie van het gebouw garandeert een vlotte toegankelijkheid, zowel met de wagen als met het openbaar vervoer. De stevige structuur van het complex biedt een mooi vertrekpunt van waaruit Alides het gebouw kan omvormen tot aantrekkelijke state-of-the-art kantoorruimtes met een BREAAM excellent rating (certificeringsmethode om duurzaamheid te bepalen). De sterke visuele identiteit sluit perfect aan bij de vraag naar kwalitatieve kantoorruimte in de Europese wijk.

Alides versterkt positie in Brussel

Met deze nieuwe Alides-acquisitie in Brussel – met de afwerking van het Copernicus project in de Wetstraat en met eerdere projecten op de hoek van de Spastraat (Oxygen) en op het De Meeûssquare – versterkt het bedrijf zijn positie in de Europese wijk.

“De aankoop van dit gebouw in de Jozef II-straat is helemaal in lijn met onze strategie en ons hybride profiel als investeerder-ontwikkelaar. Deze strategische acquisitie is een volgende stap in de verdere uitbreiding van onze kwalitatieve portfolio van kantoorgebouwen op toplocaties. Dit kantoorgebouw beantwoordt aan alle criteria en heeft een groot potentieel voor een vlotte herontwikkeling en commercialisering”, zegt Rikkert Leeman (CEO van Alides).
 

PATRIZIA AG verkocht de firma die eigenaar was van het gebouw vandaag aan Alides en werd hierin bijgestaan door Jones Lang LaSalle en Clifford Chance. Alides werd geadviseerd door advocatenkantoor Stibbe Brussels.

 

L'Echo

Bouw en Wonen

La Chronique

Highlights

Ontdek onze andere activiteiten

Get in touch

Interesse om te huren of te kopen?
Ons team staat voor je klaar.