Kantoorgebouwen op strategische locaties

Alides focust voornamelijk op kantoorgebouwen in de centrumsteden Antwerpen, Brussel, Gent en Kortrijk. Strategische AAA-locaties met toekomst, waar we aandacht besteden aan duurzaamheid en innovatie.

kantoor

Onze experten bekijken graag wat de
beste oplossing is voor jouw bedrijf.

Waarom kiezen voor een nieuw kantoor?

Als expert in commercieel vastgoed komen we bij Alides dagelijks in contact met de stijgende complexiteit rond goede en gepaste huisvestiging voor bedrijven en organisaties. Verschillende specialisten komen tot dezelfde conclusie:

 • Bedrijfssuccessen en bijhorende groei vragen extra aandacht voor aangepaste kantoorruimte om het (extra) personeel comfortabel te laten werken.
 • Het nieuwe normaal in het post-coronatijdperk zorgt ervoor dat er per medewerker meer ruimte moet worden voorzien.
 • De kantooromgeving moet meer dan ooit passen bij het imago en de visie van het bedrijf en de aangeboden producten of diensten.
 • De veranderende mobiliteit zorgt ervoor dat bedrijven hun werkomgeving flexibel moeten kunnen aanpassen aan de noden van elke medewerker.
 • Door het Internet of Things komt er extra druk op de werk-privébalans en veranderen de verwachtingen naar aanwezige faciliteiten in de buurt van het kantoor.
 • Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, tegelijkertijd wordt duidelijk dat de negatieve impact van verouderde technieken zich vertaalt in een lagere productiviteit.

Deze specifieke bedrijfsnoden en een nieuwe ‘way of working’ vragen dus om een aanpassing in professionele huisvesting en spelen bovendien een niet te onderschatten rol in het aanwerven en behouden van jonge en ervaren talenten.

Waarom kiezen voor Alides?

Bij de opbouw van onze eigen investeringsportefeuille en bij de keuze van onze ontwikkelingsprojecten houden we rekening met de snel veranderende samenleving en kijken we wat belangrijk is voor de werknemers van vandaag en morgen:

 • Mobiliteit: de ligging van het kantoorgebouw is meer dan ooit cruciaal. Alides gaat voor locaties die zowel met de wagen als met het openbaar vervoer of de fiets vlot bereikbaar zijn.
 • Groene omgeving: een centrumomgeving waar werknemers ‘s middags tot rust kunnen komen, kunnen sporten of even van het groen kunnen genieten.
 • Faciliteiten: de nabijheid van shoppingcentra, horeca, buurtwinkels, sportfaciliteiten etc. is een absolute troef om werknemers een goede werkomgeving te bieden.
 • Uitstraling: de keuze voor de werkgever wordt in de ‘war for talent’ ook beïnvloed door de uitstraling van het gebouw en de inrichting van de werkplek.
 • Comfort: het faciliteren van comfortabel werken dankzij innoverende technieken zorgt voor een stijgende productiviteit en welzijn op kantoor.

Advies nodig op maat
van jouw bedrijf?

Contacteer ons

“Een fijne samenwerking, gekenmerkt door een steeds vlotte bereikbaarheid en goed contact! Voorstellen en suggesties zijn bespreekbaar en in de mate van het mogelijke wordt accuraat gehandeld en voor een zo goed mogelijke oplossing gezorgd.” 

Kinepolis

"Ik had het genoegen het voorbije jaar samen te werken met Alides in toch wel heel uitdagende projecten. Ik was steeds verbaasd over hun reactiesnelheid en bereidwilligheid om tot een oplossing te komen. Een woord is bij hen een woord. Alides ageert op een heel efficiënte manier in een uiterst menselijke sfeer en mogelijkheid tot overleg."

Showpad

Property Management

Bij Alides zijn langetermijnrelaties en transparantie de basis van alle samenwerkingen en partnerships. Daarom kiezen we er bewust voor om onze klanten van A tot Z te begeleiden. Ons contact stopt niet na het ondertekenen van een huurovereenkomst: wij gaan een stap verder. Dankzij de ondersteuning door ons eigen property team focus jij zorgeloos op de core business van je bedrijf. Onze gebouwen beheren we volledig zelf, zonder tussenpersoon. Zo kunnen we jou op de meest efficiënte manier ongestoord van het kantoor laten genieten.

Alides beschikt over een ervaren team van vastgoedspecialisten die dagelijks voor je klaarstaan. Van een comfortprobleem tot een kleine herstelling of advies bij aanpassingswerken: wij lossen het voor je op. Onze permanentiedienst is 24/7 beschikbaar en helpt je ook na de kantooruren en tijdens het weekend snel verder.

Aangezien we veiligheid en welzijn hoog in het vaandel dragen, zien we er nauwgezet op toe dat alle wettelijk vereiste controles van brandpreventie en technische installaties steeds op tijd worden uitgevoerd. Dankzij onze samenwerking met professionele partners bieden we je de beste dienstverlening aan de beste prijs.

“De optimale balans tussen wonen, groen en werken.”

Forum

Dit voormalige industrieterrein van 4,5 ha bevindt zich op een toplocatie aan een meander van de Schelde, vlakbij het station Gent Sint-Pieters en de op- en afrit aan UZ Gent. Een unieke plaats in de stad, waar wonen en werken in een groene omgeving mogelijk gemaakt wordt. Collectieve voorzieningen, parkjes en stadsmeubilair scheppen het gemeenschapsgevoel dat deze levendige wijk kenmerkt.

“Een kantoor op maat van de bedrijven van morgen.”

Quantum

Het bijzonder goed uitgewerkte en krachtige design van Quantum Building vertrekt van een uitgekiende relatie tussen het gebouw en zijn omgeving. Dit project aan het Oktrooiplein in Gent biedt een omgeving waarin geavanceerde technologie en een tijdloos ontwerp vooropstaan. Dankzij vernieuwende en duurzame technieken is het gebouw niet alleen een streling voor het oog, maar ook voor het milieu.

Een greep uit ons aanbod

Quantum

Kantoren

Gent

Een oogstrelend en duurzaam kantoorgebouw aan station Dampoort in Gent, pal op het kruispunt van talloze routes.

Ontdek onze andere activiteiten

Get in touch

Interesse om te huren of te kopen?
Ons team staat voor je klaar.